Logga
Olika bilder som skiftar
Historia

1995 startade bröderna Börje och Michael Nyberg en mekanisk verkstad som de döpte till Balk & Hål. Verksamheten var förlagd till JH Dahlsgatan 7 i Kristianstad. För er som känner till staden så är det verkligen mitt i centrum. Ganska snart insåg de att lokalerna inte räckte till. Allt som oftast fick de utföra de större svetsarbeten ute på gatan, under nätter eller tidiga morgnar, vilket blev en ohållbar situation i takt med företagets expansion.

1997 flyttade verksamheten till Nöbbelöv utanför Kristianstad. Även där blev lokalerna snabbt för små och fick byggas ut.

1999 var det åter dags att flytta vidare p.g.a. trångboddhet. Denna gång gick flyttlasset till Mosslunda. Större lokaler och mer tillverkning och nu var det fyra personer som arbetade i Balk & Hål.
Åren gick och maskinparken, personalstyrkan och verksamheten utökades.

När Börje bestämde sig för att sälja Balk & Hål var han också övertygad och bestämd över att ingen kunde vara mer lämpad att köpa hans företag än närmsta grannen som var lantbrukare. Eftersom mottot för företaget är att ”inget är omöjligt” så blev det som Börje bestämt.

2012 köpte Per och Anna-Lena Lindahl Balk & Hål. Ett ganska självklart köp ur ett perspektiv – Balk & Hål ligger mitt i markerna som ägs och odlas av dem. Även ett väldigt oväntat köp ur ett annat perspektiv – Vad har en mekanisk verkstad med lantbruk att göra. Eftersom inget är omöjligt så blev det som det blev.

2016 är ett stort år för Balk & Hål. Verkstaden expanderar och får en nybyggd del som är dubbelt så stor som den befintliga delen. Parallellt med detta så utökas även maskinparken med bl.a. ytterligare en fiberlaser.